Co daje gotowanie?
Gotowanie wody daje nam tylko pozbycie się niektórych bakterii lecz i tak nie jesteśmy wstanie pozbyć się wszystkich gdyż istnieją bakterię które giną w temperaturze wyższej niż 100 stopni C.
A co z kamieniem w czajniku? (Twarda woda)
Picie twardej wody jest nawet wskazane. Długo-czasowe spożywanie twardej wody, czyli takiej która powoduje kamień w naszych czajnikach czy pralce jest dla nas bardzo korzystne. Zapobiega chorobom serca i układu krążenia. Dlaczego tak się dzieje? Kamień to związki wapnia i magnezu które są nam potrzebne a w szczególności naszemu sercu.
Chlor
Czasami w wodzie z kranu możemy wyczuć specyficzny zapach chloru. Czy nam on nie będzie powodował problemów ze zdrowiem? Nie. Gdyż jest go tak mało w wodzie że nasz organizm nie odczuje żadnej różnicy. A zapach? Zapach chloru jest bardzo mocny nawet odrobina powoduje odczuwanie.
Tak więc podsumowując: picie wody z kranu jest bardziej dla nas korzystne niż niekorzystne. Pijmy wodę z kranu.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZazwyczaj jest tak, że taką wodę z kranu możemy pić bez przygotowania. Czasami wystarczy zastosować tylko odżelaziacz wody https://www.dostudni.pl/odzelaziacze,c52.html aby jakość naszej wody podniosła się kilkukrotnie.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej taką wodę można pić, gdyż jest ona przecież przebadana. Ja także jakiś czas temu wymieniałam całą instalację hydrauliczną. Fajnie, że firma http://hydraulicy.warszawa.pl/ zajęła się tymi pracami kompleksowo.
OdpowiedzUsuń